Friends link: server-2008-product-key windows-8-product-key office-2013-key Visio-Premium-2010-32-&-64-bit-key windows-8-professional-p-key Windows-8-key buy-windows-7-product-key server-2012-r2-essential-key office-2010-key windows-7-key buy-windows-7-key server-2012-product-key office-2013-key-2 office-2010-key-2
KismamaCafe
<< 11. Hét >>

Miután a sperma és a petesejt találkozott a petevezetékben, megkezdődik a kb. 7-10 napos út lefelé a méhbe. A sejtosztódás azonnal megkezdődik és folytatódik a leszállás ideje alatt is. Amint a sejt beágyazódik blasztocitának hívjuk, melynek átmérője kb. 0,1-0,2 mm.

A 4-ik héten már az ultrahang is kimutatja a terhességet. Láthatóvá válik a petezsák, melyben kezd kialakulni a szikhólyag, amiből a kisbaba fog kifejlődni.

Az 5-ik héten a baba szíve elkezd dobogni.  Az embrió feje, teste és farka jól elkülöníthető. A kicsi ettől kezdve embrió! Átlagosan 1,5-2,5 mm hosszú.

Mostantól viselkedj terhesként. Ajánlott elkezdeni a magzatvédő vitaminok szedését. Az alkoholfogyasztás, dohányzás tilos, a kávéfogyasztást, a passzív dohányzást és röntgensugarakat kerülni kell. Gyógyszerek szedésében konzultálj orvosoddal!

A megtermékenyített petesejt beágyazódásakor előfordulhat beágyazódási vérzés, ám e pecsételő vérzés teljesen természetes.  Szervezeted immunosupresant proteint állít elő, amit korai terhességi faktornak is hívnak, ami meg akadályozza a petesejt kilökődését.

Az első terhességi vizsgálatra az első vérzéskimaradás után két héttel, a második vérzéskimaradáskor, vagy terhességi teszt pozitív eredményekor tanácsos jelentkezni.

Ekkor az orvos azonnal vizeletvizsgálatot végez, hogy megbizonyosodjon a terhességről, illetve, hogy megállapítsa a cukor- és fehérjeszint nem túl magas-e. A vérvizsgálat során megállapítja a vércsoportodat.

Ekkor rögzítik adataidat is, az orvos megkérdezi korábbi, illetve gyerekkori ...

Microsoft-Office-2007-Professional-Key Microsoft-Office-2007-Professional-Key-2 Microsoft-Office-2007-Professional-Key-sale Microsoft-Office-2007-Professional-Key-online Microsoft-Office-2007-Professional-product-Key Microsoft-Office-2007-Enterprise-product-Key-sale