Friends link: windows-7-home-premium-product-key-kaufen günstiges-windows-7-key-tablet windows-8.1-keys-kaufen Windows-8-guenstig-kaufen-key windows-8-key-kaufen windows-8.1-product-key-kaufen Windows-8.1-kaufen-key windows-7-key-kaufen windows-7-key-kaufen-online günstiges-windows-7-key
Friends link: server-2008-product-key windows-8-product-key office-2013-key Visio-Premium-2010-32-&-64-bit-key windows-8-professional-p-key Windows-8-key buy-windows-7-product-key server-2012-r2-essential-key office-2010-key windows-7-key buy-windows-7-key server-2012-product-key office-2013-key-2 office-2010-key-2
KismamaCafe
PrenaTest® - A kockzat-mentes j mdszer a magzati kromoszma-rendellenessgek kimutatsra anyai vrbl

Jelenleg a magzati kromoszma-rendellenessgek kimutatsa olyan orvosi beavatkozsok – magzatvzvtel (amniocentesis) s lepnyszvet-mintavtel (chorion biopsia) - alkalmazsval trtnik, melyek bizonyos anyai s magzati veszlyekkel jrnak, s nem elhanyagolhat az a pszichs teher sem, amit a vrands anya visel el a beavatkozsok kapcsn. Az j teszt drmaian cskkenti a szksges invazv genetikai vizsglatok szmt, gy lnyegesen kevesebb egszsges magzatot vesztnk el az esetleges vetlsek ltal.

 

A Down-kr, a leggyakoribb, rtelmi s testi fogyatkossggal jr kromoszma-rendellenessg, amely a 21-es kromoszma szmbeli tbbletre vezethet vissza (21-es triszmia). Kialakulsnak valsznsge az anyai letkor elrehaladtval n. Mg 30 ves korban a rendellenessg minden 1000. terhessgben vrhat, 40 ves anyai letkornl mr minden 100. esetben elfordulhat, hogy a magzat Down-krral sjtott. 

A komplex szrvizsglati mdszerek, mint a Kombinlt-teszt vagy az Integrlt-teszt clja, hogy klnbz tnyezk (anyai letkor, egyes fehrjk kimutatsa az anya vrbl, illetve ultrahangvizsglattal felismerhet eltrsek) szmbavtelvel kerljn pontostsra a kromoszma-rendellenessg elfordulsnak kockzata az adott terhessgben, hogy clirnyosan legyenek ajnlhatak a mr emltett invazv beavatkozsok. Az ilyen szrmdszerek korltja ugyanakkor, hogy nem direkt genetikai megkzeltst alkalmaznak egy genetikai betegsg (pl. a 21-es triszmia) felismersre, hanem a betegsg felttelezett kls jeleit vizsgljk indirekt, nem genetikai mdszerekkel, s gy kvetkeztetnek a Down-kr esetleges magasabb rizikjra. A szrvizsglatok alkalmazsval jelentsen ntt a Down-kr mhen belli azonostsnak hatkonysga, de mg mindig az esetek tbb mint 90%-ban feleslegesen vgzik el a magzatra nzve kockzatos invazv vizsglatot, mert a szrvizsglat adta magas kockzati rtk ellenre a kromoszma-rendellenessg nem ll fenn. 

Az j molekulris genetikai mdszer fantasztikus ttrst jelent a magzati diagnosztikban. Alapos kutatmunka eredmnye alapjn a PrenaTest kpes az anya vrben kering szabad DNS szakaszok beazonostsra (azaz, hogy melyik kromoszmrl szrmaznak) s mennyisgi meghatrozsra egyarnt. A Down-kros (21-es triszmis) magzatot hordoz anya vrben extra mennyisg, a 21-es kromoszmt reprezentl DNS tallhat. A PrenaTest gy felismeri a rendellenessg kzvetlen okt, az adott kromoszma szmbeli tbblett. A Down-kr kimutatsa mellett a teszt eredmnyt ad a sokkal kisebb arnyban elfordul, de slyosabb megnyilvnuls 18-as (Edwards-kr) s 13-as (Patau-kr) kromoszma szmbeli tbbletre is.
A hagyomnyos, invazv mdon vgzett kromoszmavizsglattal majd megegyez hatkonysg j teszttel tizedre cskken a fel nem ismert esetek arnya, ugyanakkor mintegy 96-98%-al kevesebb invazv beavatkozsra van szksg, mert elvgzse csak akkor javasolt, ha a nagy rzkenysg Prenatest eredmnye a rendellenessg jelenltt mutatja.
A PrenaTest az egyetlen eurpai akkreditcival s minsg biztostsi rendszerrel rendelkez vizsglat, amelyet a nmet Lifecodexx vgez. A nagy tapasztalattal rendelkez laboratrium, az j molekulris genetikai mdszer nagy iram fejlesztse rvn, ms magzati rendellenessgek, akr egyes gnhibk kimutatsnak lehetsgt teszi majd lehetv a kzel jvben.

PrenaTest®
j, kockzatmentes mdszer a magzati kromoszma-rendellenessgek felismersre

Az anyai vrbl vgzett j molekulris genetikai vizsglat j korszakot nyit a magzati diagnosztikban. A PrenaTest alternatvja lehet az orvosi beavatkozssal jr s a magzatra nzve veszlyes vizsglatnak, a szmbeli kromoszma-rendellenessgek kimutatsra.

Tovbbi informcik: www.prenatest.hu
Informcis vonal: +36 20 518 1810 

 

 


Tovbbi cikkek
 

Microsoft-Office-2007-Professional-Key Microsoft-Office-2007-Professional-Key-2 Microsoft-Office-2007-Professional-Key-sale Microsoft-Office-2007-Professional-Key-online Microsoft-Office-2007-Professional-product-Key Microsoft-Office-2007-Enterprise-product-Key-sale